Gréckokatolícka charita Prešov

Každý si zaslúži pomoc
Tlač

KAŽDÝ SI ZASLÚŽI POMOC

Medzi viacerými pracovnými e-mailami zažiaril jeden špeciálne. „Volám sa Sandra, som žiačku na strednej škole a obraciam sa na vás s otázkou.“ Po týchto slovách som čakala žiadosť o sociálnu výpomoc alebo potrebu potravinovej pomoci, ale ďalšie slová ma pozitívne prekvapili.

Mladá študentka Sandra spoločne so svojím priateľom sa rozhodli nezištne, na úkor svojho voľného času a energii zorganizovať v mesiaci jún zbierku šatstva. Hľadali len organizáciu, ktorá by darované oblečenie vedela ďalej zužitkovať a posunúť tým, ktorí to potrebujú. Keďže v rámci našich prešovských zariadení máme k dispozícii aj Sociálne centrum so šatníkom, vedeli sme jej s tým pomôcť. Celú zbierku si mladí organizovali sami a našu organizáciu informovali len o priebehu. Keď nám zavolali, že auto s naloženými darovanými vecami je pripravené, ani sme nečakali takú bohatú nádielku.

„Myslím si, že každý z nás si zaslúži pomoc. Pre mňa je to neskutočný pocit radosti, keď môžem niekomu pomôcť bez toho, aby som za to niečo chcela. Rozhodla som sa, že v tomto budem pokračovať aj naďalej nezištne. S priateľom sme sa rozhodli, že venujeme svoj voľný čas aj naďalej tejto aktivite. Bol to asi zhruba mesiac riešenia a plánovania, a tiež 2 dni zberu. Venovala sme tomu veľa času, ale sme veľmi radi, že sa nám to podarilo skĺbiť a stíhať popri škole. Myslím si, že to čo s priateľom robíme je na prebudenie ostatných mladých, aby videli, že pomáhať sa dá aj takto," podelila sa s nami študentka Sandra.

Darované oblečenie sme poskytli ľuďom v núdzi, ktorí sa na Sociálne centrum Gréckokatolíckej charity Prešov obrátili s touto žiadosťou a potrebou ošatenia. Časťou detských vecí sme pomohli sociálne slabším rodinám, matkám a deťom prostredníctvom partnerskej organizácii, ktorá sa tejto skupine venuje.

Touto cestou by sme chceli vysloviť jedno veľké ĎAKUJEME. V prvom rade ďakujeme Sandre za všetku energiu, silu a chuť pustiť sa do časovo náročnej aktivity. Sandra je dôkazom, že ak má človek otvorené uši, oči a srdce dokáže vidieť a načúvať potrebám iných. Vďaka patrí aj všetkým darcom, ktorý sa zapojili do tejto zbierky a pomohli Sandre zrealizovať jej nezištný sen pomoci ľuďom v núdzi.

IBAN: SK18 7500 0000 0040 0842 5976

Pozrite si stránku v preklade

Bl. Peter Pavol Gojdič

Zakladateľ GKCH Prešov a patrón mesačníka Cesta