Materiálne dary

pridal: charita | dátum: 6. júna 2018 | kategória: Humanitárna pomoc

Okrem finančnej podpory je pre nás rovnako dôležitá aj nefinančná podpora. Darcovia môžu venovať pre ľudí v núdzi alebo v ťažkej životnej situácii aj materiálne dary. Rovnako máte možnosť vo svojej obci, farnosti, firme alebo spoločenstve usporiadať ľubovoľnú zbierku (napr. zbierka trvanlivých potravín, zbierka čistiacich potrieb a pod.). Ak sa tak rozhodnete, určite nás vopred kontaktujte.

Čo môžete darovať?

1. Trvanlivé potraviny
    • napr. cestoviny, strukoviny, múka, ryža, cukor, olej, konzervované potraviny, instantné polievky (najmä instantné polievky do hrnčeka), káva, čaj, detské príkrmy a pod.
    • poslúžia na chutné polievky pre ľudí bez domova alebo ako potravinové balíčky pre jednotlivcov a rodiny v núdzi.
  2. Hygienické a čistiace potreby
    • napr. pracie prostriedky, prostriedky na umývanie riadu, mydlá, šampóny a pod.
    • poslúžia pri každodennej hygiene prijímateľov sociálnych služieb, klientov GKCH alebo ako súčasť balíčkov pre jednotlivcov a rodiny v núdzi.
  3. Odev a obuv
    • z kapacitných dôvodov si možnosť darovania oblečenia preverte vopred – kontakty nižšie
    • zároveň Vás prosíme o darovanie sezónneho oblečenia (zimné obdobie – teplé oblečenie, letné obdobie – voľné šatstvo a pod.)
    • pred darovaním si, prosím, prečítajte Pravidlá dobrého darovania šatstva
  4. Drobné elektrospotrebiče
    • nové alebo staršie, ale technicky funkčné drobné elektrospotrebiče – napr. rýchlovarná kanvica, hriankovač, mikrovlnka, varná doska, mixér, fén a pod.
    • pomôžu jednotlivcom alebo rodinám zariadiť si domácnosť a zvýšiť tak kvalitu života.
  5. Školské a kancelárske potreby, kancelárska technika
    • školské pomôcky všetkého druhu (písacie potreby, rysovacie potreby, výtvarné pomôcky, tašky,…) budú distribuované žiakom zo sociálne slabších rodín
    • kancelárske potreby poslúžia pri zabezpečení administratívnych prác alebo pre klientov GKCH s cieľom zvyšovania ich samostatnosti, vypĺňania denného programu a pri rozvíjaní pracovných zručností
    • prosíme Vás, aby v prípade darovania kancelárskej techniky (notebook, tablet, mobil,…) išlo o funkčnú techniku
  6. Ďalšie materiálne dary (napr. nábytok, stavebný materiál, osobný automobil alebo čokoľvek iné) darujte až po telefonickej alebo písomnej dohode.

Máte záujem o darovanie? Napíšte alebo zavolajte:

Ing. Erik Hartmann – koordinátor materiálnej a potravinovej pomoci

0909 250 620, materialna.pomoc@gkcharita-po.sk

Sociálny šatník (pre ľudí bez domova) – Dom sv. Jána Milostivého, nízkoprahové denné centrum

Pod Táborom 33/A, Prešov, 051 77 23 75

Darovacia zmluva (na stiahnutie)