Gréckokatolícka charita Prešov

• Decrease font size
Email Tlač

TRÉNUJEME SA

Dňa 28.5.2018 sa uskutočnilo 2. stretnutie tréningu na rozvoj líderských schopností, ktoré organizuje Prešovské dobrovoľnícke centrum. 8 účastníkom bola predstavená téme „Komunikácia a prezentačné zručnosti“, ktorú výborne naplnila odborníčka Mgr. Veronika Slaninková cez prednášky, modelové situácie, aktivity a praktické cvičenie. Bc. Juliana Hajduková priblížila dôležitosť projektovej dokumentácie a upozornila na nové formy prezentácie organizácie. Celého školenia sa zúčastňuje aj naša koordinátorka dobrovoľníkov Mgr. Ivana Strelcová.

V GRÉCKOKATOLÍCKEJ FARNOSTI OKRUŽNÁ SME OFICIÁLNE UVIEDLI FARSKÚ CHARITU

V nedeľu, 6. mája 2018, v Gréckokatolíckej farnosti svätého Archanjela Michala Okružná (okres Prešov) slávnostne uviedli do života prvú Farskú charitu v Gréckokatolíckej archieparchii. Štatút a Schvaľovací dekrét vydal Mons. Ján Babjak SJ, prešovský arcibiskup a metropolita 1. mája. Uvedenie bolo spojené so svätou liturgiou a oficiálnym odovzdávaním poverení pre jednotlivých členov Farskej charity Okružná, ktorá vznikla na základe iniciatívy a spolupráce s Gréckokatolíckou charitou Prešov.

NÁŠ PROJEKT "KRAJŠIE SLOVENSKO" USPEL. ĎAKUJEME

Priatelia, chceme sa vám a cez vás všetkým, ktorí ste nás podporili hlasovaním na www.krajsieslovensko.sk za projekt č. 12 pre FARSKÚ CHARITU OKRUŽNÁ, úprimne poďakovať. Je to pre nás taký malý zázrak, že sa to podarilo a vyhrali sme za východoslovenský kraj, keďže tam boli viaceré dobré projekty a taktiež aj aktívne organizácie. Tešíme sa z tejto výhry, ale ešte viac nás potešil prejav jednoty v cirkvi a podpora služby dobrovoľníkov. Verím, že sa v blízkej budúcnosti vyberiete aj s rodinou na prechádzku do krásnej prírody v katastri obce Okružná a užijete si okolie z pripravovanej vyhliadkovej veže.
ĎAKUJEME ZA KAŽDÝ HLAS, SPOLU ICH BOLO 838.

DOM SV. FAUSTÍNY OTVORIL DVERE AJ SRDCIA OPÄŤ DOKORÁN

Dom sv. Faustíny a Sociálne centrum vo Svidníku (Gréckokatolícka charita Prešov) už po ôsmykrát pripravili veľkolepý Deň otvorených dverí. V utorok, 10. apríla, privítali vo svojom zariadení pozvaných hostí aj širokú verejnosť. Bohatý program začal svätou liturgiou, po ktorej vystúpili dievčatá spoločne s hudobným hosťom Hankou Servickou. Deň vyvrcholil každoročnou tradíciou - predajom pouličného časopisu Cesta, na ktorej sa podieľal aj primátor mesta Svidník, šéfredaktorka Podduklianských novín a duchovný správca prešovskej charity. Vďaka výnosu z predaja časopisu v hodnote 493 eur sa klientky zariadenia zúčastnia púte do Krakova.

Email Tlač

CHRISTOS VOSKRESE!

V mene celej Gréckokatolíckej charity Prešov Vám vyprosujeme požehnané veľkonočné sviatky.

Zväčšiť obrázok

Strana 1 z 61

IBAN: SK18 7500 0000 0040 0842 5976

Pozrite si stránku v preklade