Služba včasnej intervencie

služba Domu sv. Anny v Starej Ľubovni

Ide o ambulantnú a terénnu službu, ktorej veľkým prínosom je súčinnosť oboch foriem. Poskytovanie služieb v rodinnom prostredí má viacero výhod: dieťa v prirodzenom prostredí sa dokáže lepšie koncentrovať, rodina nemusí s dieťaťom cestovať, a zároveň môže byť usmerňovaná a vidí ako s dieťaťom pracovať. V ambulantnej forme v našom zariadení má dieťa nastavený určitý režim a vďaka intenzívnej spolupráci sú dosahované dobré výsledky.

Aké a pre koho sme zariadenie?

Služba včasnej intervencie podľa § 33 zákona č. 448/2008 o soc. službách v platnom znení pre dieťa do 7. rokov, ak je jeho vývoj ohrozený z dôvodu zdravotného postihnutia a rodine dieťaťa.

Aké služby poskytujeme?

• odborné činnosti: špecializované sociálne poradenstvo; sociálna rehabilitácia; vykonáva stimuláciu komplexného vývinu dieťaťa so zdravotným postihnutím; preventívna aktivita.

Čo je potrebné pri prijatí?

• dohodnúť si osobného stretnutie,
  • právoplatné rozhodnutie o odkázanosti (vydáva obec podľa miesta trvalého bydliska).

Kontaktné údaje

Dom sv. Anny – služba včasnej intervencie

Letná 7, 064 01 Stará Ľubovňa

PhDr. Zdenka Závadská

0903 522 846 , svi@gkcharita-po.sk

AKTIVITY A PODUJATIA DOMU SV. ANNY

Služba včasnej intervencie
Stredoveké dobrodružstvo pre najmenších

Naši najmenší z Domu sv. Anny – služba včasnej intervencie na vlastnej koži zažili atmosféru stredoveku v Stredovekom vojenskom tábore v Starej Ľubovni.

Mladí so zdravotným znevýhodnením putovali do Krakova

Deti a mladí so zdravotným znevýhodnením z Domu sv. Anny v Starej Ľubovni putovali do Krakova. Spoločne s rodičmi a zamestnancami zariadenia ďakovali za 20 rokov, počas ktorých Dom sv. Anny vznikol, rástol a dodnes poskytuje viaceré sociálne i doplnkové služby.

V Dome sv. Anny sa tešia z novej darovanej smart televízii

Obrovský dar pre najmenších. Deti z Domu sv. Anny sa tešia z novej televízie. Slúžiť bude na podporu komunikačných schopností u detí so zdravotným znevýhodnením.

Ďakovali sme všetkým mamám

Pri príležitosti Dňa matiek sme si pre mamičky detí v rámci Domu sv. Anny – služby včasnej intervencie pripravili milé posedenie.

Každá ponožka bola iná

Nie iba ľudia s Downovým syndrómom, ktorí si pripomenuli túto jedinečnosť.  Túto inakosť sme oslávili aj v Dome sv. Anny - služba včasnej intervencie. Usporiadali sme ponožkovú párty

Na Svetový deň povedomia o autizme sme žiarili v modrom

Do celosvetovej výzvy „Rozsvieť modrú“ sa zapojili aj deti z Domu sv. Anny – služba včasnej intervencie v Starej Ľubovni. Na Svetový deň povedomia o autizme, 2. apríla, sa deti s rodičmi aj súrodencami obliekli do modrej.

Fašiangový karneval v Službe včasnej intervencie

Dom sv. Anny - služba včasnej intervencie si pre svojich najmenších zverencov pripravila fašiangový karneval. Išlo o prvú spoločnú aktivitu všetkých detí a ich rodičov, keďže služby poskytujú deťom samostatne.