Vyzbierali sme takmer 5000 kg vybraných potravín

pridal: charita | dátum: 13. novembra 2017 | kategória: Dobrovoľníci

Vďaka štedrosti nakupujúcich, sme počas Tesco potravinovej zbierky 2017 vyzbierali takmer 5 000 kg vybraných potravín a hygienických potrieb. Celková suma darovaných produktov presiahla sumu 5 000 eur. Podiel trvanlivých potravín využijeme v rámci našich služieb a zariadení pre ľudí v núdzi a časť poputuje do rodín, ktoré to potrebujú.

Už po piatykrát zorganizovala spoločnosť Tesco v spolupráci s viacerými dobročinnými organizáciami Potravinovú zbierku. V dňoch 9. až 11. november vďaka tomuto projektu nakupujúci prispieť, a tak nasýtiť hladných. Gréckokatolícku charitu Prešov ste mohli podporiť v mestách Prešov, Humenné, Trebišov, Snina, Stará Ľubovňa a Stropkov.

„Aj tento rok sa nám vďaka štedrým nakupujúcim podarilo prekonať minuloročný výnos. Všetky darované potraviny a drogéria spolu vážili 4 927, 27 kg v hodnote 5 002,83 eur. K úspešnému priebehu zbierky nám výraznou mierou pomohli  kolegovia a klienti z jednotlivých prevádzok, dobrovoľníci, študenti Gymnázia sv. Cyrila a Metoda v Snine a Strednej odbornej školy podnikania v Prešove. Srdečne ďakujeme aj o. Marošovi Prejsovi, o. Miroslavovi Dancákovi a bohoslovcom Kňazského seminára bl. P. P. Gojdiča v Prešove,“ zhodnotila koordinátorka zbierky Janka.

Darované produkty sme rozdelili do balíčkov pre rodiny v núdzi prevažne v mestách, kde poskytujeme aj naše služby. Časť potravín bude slúžiť na zabezpečenie teplých jedál a spestrenie jedálnička pre klientov zariadení v Prešove, Svidníku, Starej Ľubovni, Humennom či v obci Sačurov.

Potravinová zbierka spoločnosti Tesco v spolupráci so Slovenskou katolíckou charitou a ďalšími charitatívnymi organizáciami sa konala už po piatykrát. Vo vybraných predajniach sa spoločne vyzbieralo 110 ton potravín a produktov v hodnote 29 000 eur.