Vyšlo októbrové číslo pouličného časopisu Cesta, venuje sa téme „Zdravie“

pridal: charita | dátum: 8. októbra 2018 | kategória: Mesačník Cesta

Môžeme povedať, že harmónia nášho bytia je výrazom harmónie duševného i telesného zdravia. Preto októbrová Cesta upriamila svoju pozornosť na tému – Zdravie. Odborníčka na zdravú výživu a životný štýl Alžbeta Béderová, ktorá sa tejto problematike venuje 45 rokov, vraví o našom zdraví, výžive, stravovaní aj o obezite. K zdravému štýlu neodmysliteľne patrí pohyb, ktorému sa venujeme v rámci hlavnej témy. Rubrika Rodičovská univerzita prináša článok „Desatoro zrelého rodičovstva“ podľa spisovateľa, kňaza a jezuita Józefa Augustyna SJ. O svojej životnej skúsenosti sa podelila Magdaléna, ktorá trpí anorexiou.

O tom, či je digitálna demencia seniorov realitou alebo mýtusom sa dozvieme z odborného článku prof. Beaty Balogovej. Aké miesto má duchovné posúdenie v sociálnej praxi? Študent Michal túto oblasť prebádal počas svojej praxe a výskumu s ľuďmi bez domova v Gréckokatolíckej charite Prešov. Pravidelná rubrika Záhrada nás správne pripraví na jesenný zber a uskladnenie jabĺk a hrušiek. Na stránkach októbrovej Cesty nechýba katechéza s pápežom Františkom, duchovné zamyslenie s otcom Vasilom a zaujímavosti zo sveta charít a Cirkvi.

V týchto dňoch vyšlo nové číslo pouličného časopisu Gréckokatolíckej charity v Prešove Cesta. Je to katolícky časopis, ktorý sa venuje súčasným pálčivým problémom a prináša aj množstvo duchovných tém. Nájdete tu rozhovory so zaujímavými osobnosťami Katolíckej cirkvi, ale aj s odborníkmi z oblasti medicíny, psychológie a sociálnej práce. Časopis prináša svedectvá ľudí, ktorí prešli závislosťou a úspešne abstinujú a tiež tých, ktorí prekonali ťažké životné krízy. Kúpou časopisu podporíte ľudí bez domova, ktorí si chcú slušným spôsobom zarobiť na živobytie. Prinášame jeho anotáciu.