Týždeň dobrovoľníctva 2020

pridal: charita | dátum: 7. septembra 2020 | kategória: Projekty

Od 16. septembra 2020 (streda) štartuje na celom Slovensku TÝŽDEŇ DOBROVOĽNÍCTVA, do ktorého sa môže zapojiť naozaj každý až do 22. septembra 2020 (utorok). V tomto čase spoja sily všetci, ktorí sú naklonení vypočuť volanie iných. 13-ty ročník dní dobrých skutkov organizuje Prešovské dobrovoľnícke centrum. Do iniciatívy sa opätovne zapája aj Gréckokatolícka charita Prešov.

Pre všetkých odhodlaných a dobrovoľníčenia chtivých sme si pripravili tieto aktivity:

17.9.2020 (štvrtok) – od 9:00 hod. – obsadené
Ekodielňa – výroba kozubových podpaľačov

Predstavíme ekologickú výrobu kozubových podpaľačov z odpadového materiálu spolu s klientmi nášho zariadenia. Pripojíme prehliadku a možnosti aktivít v zariadení. Občerstvenie zabezpečené. Aktivita na 3 hodinky. Očakávame vás v Útulku Archa, Pod Táborom 33, Prešov.

Kontaktná osoba: rajnakova@gkcharita-po.sk, 0910 842 034

18.9.2020 (piatok) – od 9:00 hod.
Zhotovovanie pozdravov a iné ručné práce

Z papiera, látok a iných doplnkov budeme spoločne s klientmi vyrábať pozdravy. Vítané budú aj háčkované hviezdičky prip. iné vlastné návrhy. Potom sa pustíme do pletenia vrecúšok na mobily alebo na mince. Súčasťou bude aj sprevádzanie po zariadení. Radi vás privítame v Nocľahárni Effeta, Pod Táborom 33, Prešov.

Kontaktná osoba: rajnakova@gkcharita-po.sk, 0910 842 034

21.9.2020 (pondelok) – od 9:00 hod.
Výroba ochranných rúšok a skrášlenie okolia

Spoločne si s klientmi pripravíme návrh na ochranné rúško, vystrihneme a ušijeme, navlečieme gumičky. V prípade vhodného počasia skrášlime životné prostredie v okolí zariadenia vysadením okrasných kvetov alebo skalky. Tešíme sa na Vás v priestoroch Sociálneho Centra GKCH, Pod Táborom 33, Prešov.

Kontaktná osoba: rajnakova@gkcharita-po.sk, 0910 842 034

22.9.2020 (utorok) – od 14:00 hod.
Daruj svetlo

Výroba lampiónov s posolstvom a následne darovanie ľuďom na ulici centra Prešova. Pripojíme úsmev. Vek: od 15 rokov – neobmedzene. Do batôžka si vezmeme dobrú náladu a odvahu. Zavítajte k nám na Centrum GKCH, Hlavná 2, Prešov.

Kontaktná osoba: gkcharita@gkcharita-po.sk, 0917 263 048

Tešíme sa na Vás.

Pre viac info o Týždni dobrovoľníctva 2020 navštívte stránku: https://www.dobrovolnictvopo.sk/dad