Stretnutie s japonskou antropologičkou o pomoci Ukrajine

pridal: charita | dátum: 15. marca 2024 | kategória: Centrá podpory

Dnes nás poctila svojou návštevou kultúrna a sociálna antropologička pani Yuko Kambara, Ph.D. z jednej z japonských univerzít. Prišla do Prešova v rámci výskumnej cesty, počas ktorej získava materiál pre napísanie vedeckej práce o angažovanosti 3. sektora a náboženských organizácií v pomoci Ukrajine a odídencom z tejto krajiny.

Zaujímala sa najmä o aktuálnu pomoc, ktorú poskytuje Gréckokatolícka charita odídencom z Ukrajiny prostredníctvom centier podpory. Okrem toho prejavila záujem aj o našu pomoc východným susedom po vypuknutí vojnového konfliktu. Taktiež ju zaujímala spolupráca s partnerskými organizáciami na Ukrajine, nielen v súčasnosti, ale aj pred rokom 2022.

Pani Yuko Kambara sa dnes stretla s koordinátorom Centra podpory Prešov Mgr. Štefanom Pacákom, koordinátorom materiálnej pomoci Ing. Erikom Hartmannom a gréckokatolíckym kňazom o. Jurijom Popovičom, ktorý sa aktívne angažoval pri zabezpečovaní humanitárnej pomoci Ukrajincom na miestach najviac postihnutých vojnou.

Ďakujeme za návštevu a tešíme sa na prípadnú ďalšiu spoluprácu.