Slávnostné MDŽ pre ženy bez domova

pridal: charita | dátum: 8. marca 2024 | kategória: Pobytové a ambulantné služby Pod Táborom

Dnes sme mali úžasnú príležitosť osláviť Medzinárodný deň žien s tými, ktoré potrebujú našu podporu najviac. Bezdomovectvo neobchádza ani ženy, a preto sme sa rozhodli venovať im v dnešný deň osobitnú pozornosť a starostlivosť.

Zamestnanci a prijímatelia Domu sv. Jána Milostivého – nízkoprahového denného centra pripravili pre ženy bez domova výnimočné posedenie so slávnostne prestretým stolom a špeciálnym menu. Okrem tradičnej polievky boli pre nich pripravené aj cestoviny a sladká šiška. Každý slávnostný obed si zaslúži aj prípitok, a tak sme si všetci spoločne zaželali „Na zdravie!“ nealkoholickým nápojom. Zástupkyňa vedúceho zariadenia Martina Podhájecká ich v úvode srdečne privítala a popriala im výnimočný zážitok, ktorý pre ne bol pripravený.

Páni v bielych košeliach im venovali svoj čas a pozornosť. Chválime najmä prijímateľov, ktorí sa s veľkou ochotou chopili úlohy a obsluhovali všetky dámy, aby sa cítili príjemne. Navyše sa iniciatívne zapojili do upratovania priestorov, aby konečný výsledok bol na oko dokonalý.

Je dôležité pamätať, že každá žena si zaslúži úctu a starostlivosť. Ďakujeme všetkým, ktorí sa podieľali na tomto skvelom podujatí!