POŠLI TAŠKU – Ukážme seniorom, že v tom nie sú sami

pridal: charita | dátum: 21. apríla 2020 | kategória: Dobrovoľníci

Aby sme v tomto ťažkom období pomohli opusteným seniorom, zapojili sme sa do projektu pomoci POŠLI TAŠKU. Projekt z dielne Bratislavskej arcidiecéznej charity sa osvedčil – pomohol už desiatkam seniorom a našiel si podporu aj u množstva dobrovoľníkov. Veríme, že podobný úspech v objeme odovzdaných tašiek zažijeme aj v mestách Prešov, Humenné, Svidník a v okolitých menších obciach, kde pomoc dokážeme poskytnúť cez  našich dobrovoľníkov a farské charity.

STE SENIOR BEZ POMOCNEJ RUKY?

Koronavírus môže vážne poškodiť zdravie seniorov. Najlepšou prevenciou je ostať doma. Pokiaľ žijete sami, bez pomocnej ruky, my Vám ponúkame pomoc pri zabezpečení „tašky pomoci“nákupu základných potravín, hygienických potrieb alebo liekov.

Naši dobrovoľníci vykonávajú službu výlučne s rúškom a v ochranných rukaviciach. Cieľom je minimalizovať osobný kontakt.

POZNÁTE VO VAŠOM OKOLÍ OSAMELÉHO SENIORA, KTORÝ POTREBUJE POMOC? KONTAKTUJTE NÁS!

Napíšte nám o ňom alebo mu posuňte naše číslo. Ozvite sa nám aj v prípade, že nám chcete pomôcť ako dobrovoľník. Budeme radi, ak našu výzvu budete šíriť ďalej.

• pre PREŠOV a SVIDNÍK

Ing. Mária Rajňáková, na tel. č.: 0910 842 034/

e-mailom: rajnakova@gkcharita-po.sk

PO – PIA/9:00 – 15:00 hod.

• pre HUMENNÉ

Mgr. Danka Pavlíkvá, na tel. č.: 0910 852 036

PO – PIA/9:00 – 15:00 hod.

CHCETE PATRIŤ MEDZI PODPOROVATEĽOV PROJEKTU?

Môžete tak urobiť na č. účtu:

IBAN: SK73 7500 0000 0040 2291 5525
VS: 9010, Správa pre prijímateľa: Pošli tašku

O použití príspevkov Vás budeme informovať.

INÉ FORMY POMOCI

Cieľom projektu je poskytnúť aj mentálnu podporu a povzbudenie, preto Vám dávame opätovne do pozornosti možnosť duchovného rozhovoru alebo odborného poradenstva so psychológom. V prípade záujmu kontaktujte:

• o. Vasila Kormaníka na tel. č.: 0910 852 037 (PO, ST, PIA/10:00 – 12:00 hod. a 16:00 – 18:00 hod.)
  • Mgr. Julianu Šimovú na tel. č.: 0910 768 751 (ST, PIA/16:00 – 18:00 hod.)

Viac informácií o projekte nájdete na: www.poslitasku.sk