Mimoriadna TESCO potravinová zbierka

pridal: charita | dátum: 21. júla 2020 | kategória: Humanitárna pomoc

Gréckokatolícka charita Prešov sa každoročne na jeseň zapája do Tesco potravinovej zbierky – najväčšej na Slovensku, a tak pomáha vyčariť krajšie Vianoce ľuďom v núdzi a sociálne slabším rodinám. Tesco sa rozhodlo promptne reagovať na zložitú situáciu mnohých rodín, ktoré sa za aktuálnych okolností ocitli v núdzi. Tým, ktorí to teraz najviac potrebujú, chce Tesco v spolupráci s Potravinovou bankou Slovenska a so zákazníkmi pomôcť mimoriadnou letnou potravinou zbierkou. Až do konca augusta môžu zákazníci darovať trvanlivé potraviny vo všetkých 152 obchodoch Tesca na Slovensku.

Zapojiť sa môžu všetci zákazníci, ktorí sa pri svojom bežnom nákupe rozhodnú zakúpiť trvanlivé potraviny navyše a darovať ich ľudom v núdzi. Môže ísť o rozličné produkty zo sortimentu trvanlivých potravín a drogériu – napríklad konzervy, zaváraniny, čaj, káva, pracie prášky, sprchové gély a iné. Samotné darovanie potravín a drogérie je veľmi jednoduché a bezpečné: stačí ich odovzdať na vyznačené miesto za pokladničnou zónou.

Aj tento rok na jeseň sa uskutoční v poradí už 8. ročník obľúbenej potravinovej zbierky Tesca.