Centrum podpory Prešov ponúka voľnočasové aktivity aj dospelým

pridal: charita | dátum: 1. apríla 2023 | kategória: Centrá podpory

O kreatívne dielne prešovského centra podpory pre dospelých bol hneď od začiatku záujem. Prvé dve stretnutia pri tvorivej činnosti boli venované výrobe košíkov na veľkonočné vajíčka. V tomto týždni účastníci maľovali veľkonočné vajíčka voskom. Táto technika je krásna a precízna, bezpochyby vycibrí trpezlivosť. Stretnutie tentokrát viedla pani Ala z Ukrajiny, ktorá sa tejto technike aktívne venuje 8 rokov. Účastníkom dôkladne vysvetlila celý postup, históriu techniky, psychológiu farieb, ale aj ornamentálne znázornenie na vajíčkach.

Tento týždeň sme otvorili aj nový krúžok slovenčiny pre Ukrajincov pod vedením našej dobrovoľníčky Majky. Ide o neformálny krúžok, v rámci ktorého si účastníci zlepšujú svoju pracovnú, ale aj bežnú komunikáciu. Zábavnými učebnými technikami si rozširujú slovnú zásobu, zlepšujú výslovnosť a naberajú sebaistotu v bežnej komunikácii. Prvé stretnutie prebehlo v otvorenej a priateľskej atmosfére. Dôraz sa kladie najmä na témy, ktoré sú účastníkom blízke alebo o ktorých by chceli vedieť viac.

Obom dobrovoľníčkam patrí veľké poďakovanie za obohacujúce informácie, príjemnú atmosféru a profesionálne vedenie stretnutí.

🇺🇦  Творчий кружок для дорослих

На кружку учасники розписували воском писанки. Це красива і точна техніка, яка вимагає терпіння 🙂. Зустріч вела п. Алла, яка працює за цією технікою 8 років. Вона пояснила учасникам всю процедуру, історію техніки, психологію кольорів, а також орнаментальне зображення на писанках. Велика подяка їй за змістовну інформацію, приємну атмосферу та професійне керівництво зустріччю.

Гурток словацької мови

Ми відкрили гурток словацької мови, який очолює наш волонтер Майка. Це неформальна зустріч, де учасники вдосконалюють свою робоче та повсякденне спілкування. Завдяки різноманітним технікам навчання вони розширюють свій словниковий запас, покращують вимову та набувають впевненості у повсякденному спілкуванні. Зустрічі проходять у відкритому та дружньому колективі. Велика увага приділяється темам, які близькі учасникам або про які вони хотіли б дізнатися більше.