Nocľaháreň Effeta

pobytová služba krízovej intervencie v Prešove

Nízkoprahové zariadenie s celoročnou prevádzkou poskytuje krátkodobé pobyty. Touto službou sa snažíme znižovať počet ľudí prespávajúcich na ulici a iných verejných priestoroch. Rovnako sa snažíme eliminovať riziko zdravotnej ujmy pre ľudí bez domova. Klientom ponúkame možnosť využiť aj iné služby s cieľom riešenia ich nepriaznivej situácie.

Aké a pre koho sme zariadenie?

Nocľaháreň podľa § 25 zákona č. 448/2008 o sociálnych službách v platnom znení pre fyzické plnoleté osoby v nepriaznivej sociálnej situácii z dôvodu:

• že nemajú zabezpečené nevyhnutné podmienky na uspokojovanie základných životných potrieb,
  • ktoré nemajú zabezpečené ubytovanie alebo nemôžu doterajšie bývanie užívať (bez domova, bez prístrešia, bez zázemia prirodzených vzťahov).

Aké služby poskytujeme?

• odborné služby: sociálne poradenstvo;
  • obslužné činnosti: ubytovanie poskytnutím prístrešia na účel prenocovania;
  • ďalšie činnosti: nevyhnutné ošatenie a obuv; utváranie podmienok na: prípravu stravy, výdaj stravy alebo výdaj potravín, vykonávanie nevyhnutnej základnej osobnej hygieny;
  • iné činnosti: duchovná a pastoračná starostlivosť.

Kontaktné údaje:
Pod Táborom 33/A, 080 01 Prešov

Rudolf Bača – vedúci zariadenia

051 77 21 697, utulok@gkcharita-po.sk

Úhrada za sociálnu službu
Úhrada za sociálnu službu na deň sa stanoví individuálne           Úhrada (v eurách)
1. obslužné činnosti (ubytovanie, nevyhnutné ošatenie a obuv, utváranie podmienok na: prípravu stravy,
výdaj stravy alebo potravín, vykonávanie nevyhnutnej základnej osobnej hygieny)
0,00 – 3,00 €

Ekonomicky oprávnené náklady
Dom Charitas EON
Počet klientov 12,00