Rehabilitačné stredisko

služba Domu sv. Anny v Starej Ľubovni

Ide o ambulantnú sociálnu službu, prostredníctvom ktorej zlepšujeme schopnosti klientov pri zvládaní bežných denných aktivít. Zlepšovanie
schopností napomáhajú rôzne činnosti. Veľmi obľúbená je hydroterapia, bazálna stimulácia a používanie mobilizačných techník.

Aké a pre koho sme zariadenie?

Rehabilitačné stredisko podľa § 37 zákona č. 448/2008 o sociálnych službách v platnom znení pre deti od začatia povinnej školskej dochádzky (od 7 rokov) a mladých dospelých s telesným, mentálnym, intelektuálnym, zmyslovým a kombinovaným postihnutím.

Aké služby poskytujeme?

• odborné činnosti: sociálna rehabilitácia; sociálne poradenstvo; pomoc pri odkázanosti na pomoc inej fyzickej osoby;
  • obslužné činnosti: stravovanie.

Čo je potrebné pri prijatí?

• dohodnúť si osobného stretnutie,
  • právoplatné rozhodnutie o odkázanosti (vydáva obec podľa miesta trvalého bydliska).

Úhrada za sociálnu službu

Určenie sumy úhrady za poskytovanú sociálnu službu za 1 deň: Úhrada (v eurách)
Odborné činnosti:
1. sociálna rehabilitácia   0,00 €
2. sociálne poradenstvo   0,00 €
3. pomoc pri odkázanosti fyzickej osoby na pomoc inej fyzickej osoby pri úkonoch sebaobsluhy – 4 hodiny   0,90 €
 4. pomoc pri odkázanosti fyzickej osoby na pomoc inej fyzickej osoby pri úkonoch sebaobsluhy – 8 hodín   1,80 €
Obslužné činnosti:
1. stravovanie – desiata   0,55 €
2. stravovanie – obed (zabezpečený dodávateľom a podľa jeho aktuálneho cenníka)  *
3. stravovanie – olovrant   0,55 €
4. vecné plnenie spojené s poskytovaním ambulantnej sociálnej služby v spoločných priestoroch – 4 hodiny   0,25 €