Domov sociálnych služieb

služba Domu sv. Anny v Starej Ľubovni

Ide o ambulantnú sociálnu službu, ktorá poskytuje služby fyzickej osobe, ktorá dochádza, je sprevádzaná alebo dopravená do miesta poskytovania služby na 4 alebo nad 8 hodín denne.

Aké a pre koho sme zariadenie?

Domov sociálnych služieb podľa § 38 zákona č. 448/2008 o sociálnych službách v platnom znení pre deti od začatia povinnej školskej dochádzky (od 7 rokov) a mladých dospelých s telesným, mentálnym, intelektuálnym, zmyslovým a kombinovaným postihnutím. Stupeň odkázanosti je najmenej V. (u nevidiacich stupeň odkázanosti je III.) podľa zákona o sociálnych službách.

Aké služby poskytujeme?

• odborné činnosti: pomoc pri odkázanosti na pomoc inej fyzickej osoby; sociálne poradenstvo; sociálna rehabilitácia; rozvoj pracovných zručností;
  • obslužné činnosti: stravovanie;
  • ďalšie činnosti: záujmová činnosť; pre detí sa poskytuje výchova a utvárajú podmienky na vzdelávanie;
  • iné činnosti: animoterapia; hydroterapia; rôzne masáže a relaxačné procedúry; duchovná a pastoračná starostlivosť.

Čo je potrebné pri prijatí?

• dohodnúť si osobného stretnutie,
  • právoplatné rozhodnutie o odkázanosti (vydáva obec podľa miesta trvalého bydliska).

Kontaktné údaje:
Štúrova 5, 054 01 Stará Ľubovňa

Bc. Monika Markovičová – vedúca zariadenia

052 23 88 304, domsvanny@gkcharita-po.sk

Úhrada za sociálnu službu
Určenie sumy úhrady za poskytovanú sociálnu službu za 1 deň: Úhrada (v eurách)
Odborné činnosti:
1. pomoc pri odkázanosti fyzickej osoby na pomoc inej fyzickej osoby pri úkonoch sebaobsluhy – 4 hodiny 0,90 €
1. pomoc pri odkázanosti fyzickej osoby na pomoc inej fyzickej osoby pri úkonoch sebaobsluhy – 8 hodín 1,80 €
2. sociálne poradenstvo   0,00 €
3. sociálna rehabilitácia   0,00 €
4. rozvoj pracovných zručností   0,00 €