Dom svätého Simeona

denný stacionár pre seniorov v Sačurove

Ide o ambulantnú sociálnu službu, ktorou vytvárame priestor pre rozvoj a sebarealizáciu seniorov, ktoré sú odkázané na sociálnu službu v zariadení len na určitý čas počas dňa. Snažíme sa vytvárať podmienky na riešenie sociálnej situácie klientov, kontakt so spoločenským prostredím, aktivizácie a zamedzenie spoločenskej izolácie seniorov. Na základe požiadaviek klientov zameriavame naše aktivity aj na rozvoj spirituálnych potrieb, ktoré sú pre nich veľmi dôležité.

Prečo si vybrať nás?

Počas pracovných dní v čase od 7.30 do 16:00 ponúkame seniorom zmysluplné trávenie času v príjemnom prostredí. Odbornú starostlivosť zabezpečuje náš personál, ktorý vytvára denný program vzhľadom na individuálne potreby klientov. Okrem odborných, záujmových a iných služieb zabezpečujeme v spolupráci s miestnou cirkvou aj duchovný program na základe požiadaviek klientov.

Aké a pre koho sme zariadenie?

Denný stacioná podľa § 40 zákona č. 448/2008 o soc. službách v platnom znení pre fyzické osoby (so zameraním na seniorov), ktoré
sú odkázané na pomoc inej fyzickej osoby a soc. službu v zariadení na určitý čas počas dňa.

Aké služby poskytujeme?

• odborné činnosti: pomoc pri odkázanosti na pomoc inej fyzickej osoby; sociálne poradenstvo; sociálna rehabilitácia; rozvoj pracovných zručností;
  • obslužné činnosti: stravovanie;
  • ďalšie činnosti: záujmová činnosť;
  • iné činnosti: duchovná a pastoračná starostlivosť.

Čo je potrebné pri prijatí?

• dohodnúť si osobného stretnutie,
  • právoplatné rozhodnutie o odkázanosti na denný stacionár (vydáva obec podľa miesta trvalého bydliska),
  • potvrdenie o príjme.