Gréckokatolícka charita Prešov

• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Zbierka na charitu v chrámoch

ROK 2017
Jarná zbierka: 5. marec
Jesenná zbierka: 3. december

Celoslovenská zbierka na charitu v katolíckych chrámoch sa realizuje dvakrát ročne. V prvú pôstnu a prvú adventnú nedeľu je účel zbierky venovaný potrebám Slovenskej katolíckej charity. Výnosy z jednotlivých farností sú zaslané konkrétnej diecéznej alebo arcidiecéznej charite podľa daného biskupstva.

Výnosy z gréckokatolíckych farností Prešovskej archieparchie a Bratislavskej eparchie sú venované potrebám Gréckokatolíckej charite Prešov. Zbierka je podporená a schválená našou cirkevnou autoritou, prešovským arcibiskupom a metropolitom Mons. Jánom Babjakom SJ.

Pre našu charitu sú tieto zbierky jedným z pravidelných finančných príspevkov, a preto sú pre našu činnosť nesmierne významné. Vaše peňažné dary nám umožňujú poskytovať kvalitnejšie služby v našich prevádzkach, v ktorých pomáhame ľuďom v núdzi.

PREHĽAD ZBIEROK NA CHARITU V CHRÁMOCH:

2017 - JARNÁ ZBIERKA

2016 - JESENNÁ ZBIERKA

2016 - JARNÁ ZBIERKA

2015 - JESENNÁ ZBIERKA

Milí priatelia, webova stránka www.zbierkygkch.sk, na ktorom sa nachádzali informácie o Klube priateľov bol zrušený z dôvodu aktualizácie súčasného webu. Za pochopenie ďakujeme.

IBAN: SK18 7500 0000 0040 0842 5976

Pozrite si stránku v preklade

Bl. Peter Pavol Gojdič

Zakladateľ GKCH Prešov a patrón mesačníka Cesta