Gréckokatolícka charita Prešov

• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Ukrajinské deti budú mať krajšie vianočné sviatky

Email Tlač PDF

Sociálne centrum Humenné sa pričinilo k vytvoreniu krásnej vianočnej atmosféry pre deti na Ukrajine. Sladkými balíčkami, hračkami a potravinami pripravili krajšie Vianoce.

Myšlienka urobiť v predvianočnom čase radosť tým najmenším prišla do mojej mysle nečakane. Premýšľala som ako ju zrealizovať a tak som oslovila Caritas Mukačevskej eparchie a spoločne sme sa dohodli, že veľkú radosť urobíme najmä deťom a to sladkosťami a hračkami. Ozvala som sa predsedovi mládežníckeho parlamentu Freemar v Humennom Tomášovi Šudíkovi a stretla som sa s pozitívnou odpoveďou. V priebehu krátkeho času boli po meste nalepené plagátiky o zbierke a behom týždňa sa priestory Gréckokatolíckej charity Sociálneho centra v Humennom zaplnili škatuľami v ktorých boli sladkosti, hračky ale aj potraviny, či dokonca aj detský kočiarik.

V utorok, 20.12. si po všetky tieto darované veci prišla pracovníčka Caritas Dzvinka s duchovným otcom Michaelom. Ich reakcia bol nádherná, veľmi sa darovaným veciam potešili a pár hodín, čo som bola v ich spoločnosti som počúvala, iba slová vďaky tým, ktorí sa na zbierke podieľali. Väčšina z nás si už ani neuvedomuje aké vzácne sú pre niekoho vecí, ktoré sú pre nás samozrejmosťou. Pár kilometrov od našich hraníc budú mať detičky krajšie sviatky, pretože si pod vianočným stromčekom nájdu nejakú tu sladkosť a hračku, ktoré si ich rodičia nemôžu dovoliť kúpiť. Veľká vďaka patrí tým, ktorí sa o to pričinili a to mladým ľuďom z mládežníckeho parlamentu ako aj všetkým darcom. Verím, že táto spoločná akcia s mládežníckym parlamentom nebola posledná.

IBAN: SK18 7500 0000 0040 0842 5976

Pozrite si stránku v preklade

Bl. Peter Pavol Gojdič

Zakladateľ GKCH Prešov a patrón mesačníka Cesta