Gréckokatolícka charita Prešov

• Decrease font size
Získali sme Cenu Prešovského samosprávneho kraja

Email Tlač PDF

V utorok, 20. decembra, si Gréckokatolícka charita Prešov (GKCH) prebrala ocenenie Prešovského samosprávneho kraja (PSK) za povzbudenie viery, dlhoročnú angažovanú pomoc ľuďom v núdzi a pri príležitosti 25. výročia založenia. Slávnostným galaprogramom vo Veľkej scéne Divadla Jonáša Záborského si z rúk predsedu PSK ocenenie v podobe gotickej brány prevzal jej riaditeľ Peter Valiček.

Fotogaléria

„Náš kraj má veľa predností, no najcennejšie čo máme, sú bezpochyby ľudia,“ týmito slovami otvoril už v poradí 13. ročník najvyššieho ocenenia Prešovského kraja jej predseda Peter Chudík. Laureátmi sa stali osobnosti aj inštitúcie, ktoré sa významnou mierou zaslúžili o rozvoj regiónu a jeho prezentáciu. Spomedzi dvanásť nominácii vybrali poslanci krajského parlamentu troch laureátov Ceny Prešovského samosprávneho kraja. „V živote človeka sú situácie, ktoré prežíva trocha ťažšie, ktoré ho nútia zamyslieť sa nad podstatou, kam smeruje. Ale sú aj chvíle, ktoré ho povznášajú, ktoré mu dávajú chuť žiť, pracovať, ktoré sú zaväzujúce. A takáto chvíľa je aj teraz. Ďakujem v mene všetkých pracovníkov charity,“ povedal vo svojom ďakovnom príhovore pri prevzatí ocenenia Peter Valiček, riaditeľ GKCH. Ocenenie získala Gréckokatolícka charita Prešov v roku, kedy si pripomína 25. výročie znovuobnovenia svojej činnosti.

IBAN: SK18 7500 0000 0040 0842 5976

Pozrite si stránku v preklade

Bl. Peter Pavol Gojdič

Zakladateľ GKCH Prešov a patrón mesačníka Cesta