Februárová cesta sa venuje téme „manželstvo“

pridal: charita | dátum: 6. februára 2019 | kategória: Mesačník Cesta

Manželstvo – zväzok či záväzok na celý život je téma februárového vydania mesačníka Cesta.

S talianskou sexuologičkou Ritou Ventriglia sa rozprávame o tom, že každé manželstvo sa dá zachrániť. Mnohí hľadáme recept na zdravé a dokonalé manželstvo. Prinášame pár krokov, ktoré môžu pomôcť pri jeho budovaní. Z knihy Päť jazykov lásky sme vybrali možnosti ako najlepšie vyjadriť lásku k životnému partnerovi.  Rodičovská univerzita nás naučí ako viesť naše deti k disciplíne. Rodina je miestom lásky a života. O tom, že to v niektorých rodinách tak nie je píše sociálna poradkyňa ktorá pomáha klientom prekonať mnohé životné skúšky.

Pravidelná rubrika „Svedectvo“ tentokrát o prežívaní závislosti z pohľadu Patrície, ktorej manžel bol alkoholik. V „Záhrade“ upriamujeme pozornosť na typické holandské kvety – tulipány. Prinášame aj pravidelné rubriky: katechézy o prikázaniach so Svätým Otcom, duchovné slovo na tému manželstvo aj informácie zo sveta katolíckej cirkvi.

Pouličný časopis Cesta vydáva Gréckokatolícka charita v Prešove s cirkevným schválením. Je to katolícky časopis, ktorý sa venuje súčasným pálčivým problémom a prináša aj množstvo duchovných tém. Nájdete tu rozhovory so zaujímavými osobnosťami katolíckej cirkvi, ale aj s odborníkmi z oblasti medicíny, psychológie a sociálnej práce. Časopis prináša svedectvá ľudí, ktorí prešli závislosťou a úspešne abstinujú a tiež tých, ktorí prekonali ťažké životné krízy. Kúpou časopisu podporíte ľudí bez domova, ktorí si chcú slušným spôsobom zarobiť na živobytie.