Dobrovoľníci a klienti si „Adoptovali čistý priestor“

pridal: charita | dátum: 12. júna 2018 | kategória: Pobytové a ambulantné služby Pod Táborom

Gréckokatolícka charita Prešov (GKCH) si v rámci Národného týždňa charity (10. – 16. júna) pripravila bohatý program. Celoslovenskou iniciatívou Slovenskej katolíckej charity po prvýkrát priblížila široké spektrum charitatívno-sociálnych aktivít a ľudí, ktorí za nimi stoja. Jednou zo sprievodných aktivít v pondelok, 11. júna bola aj aktivita s názov „Adoptuj si čistý priestor“.

V poobedňajších hodinách v pondelok prebiehala dobrovoľnícka aktivita „Adoptuj si čistý priestor“. Napriek mierne nepriaznivému počasiu sme si vyhrnuli rukávy a pustili sa do práce. Naši klienti – ľudia v núdzi a bez domova, dobrovoľníci a kolegovia si vyhrnuli rukávy, natiahli rukavice a upratali nielen ulicu Pod Táborom. Niektorí dokázali, že to vedia „roztočiť“ aj s farbami a štetcami. Prostredníctvom tejto aktivity Charita chcela poukázať, že aj ľudia bez domova sú užitoční pre svoje okolie. V spolupráci s dobrovoľníkmi a zamestnancami vyčistili vybrané oblasti ulice Pod Táborom. Tento projekt bol podporený z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR „Program pre mládež 2014 – 2020“, ktorý administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže.