20. aug 2019

Zoznam aktualít

Zapojte sa do Zbierky školských pomôcok a podporte školákov v núdzi

Do nákupného košíka prihoďte zošit navyše. Nielen úplne nové, ale aj staršie, no stále funkčné školské pomôcky môžete darovať školákom v núdzi prostredníctvom Gréckokatolíckej charity Prešov.

19. aug 2019

Dom sv. Anny

Harlejáci s dobrým srdcom opäť potešili mladých z Domu sv. Anny

Po roku opäť zavítali milovníci americkej motocyklovej legendy potešiť deti a mladých z Domu sv. Anny v Starej Ľubovni. V piatok, 16. augusta, približne 50 členov klubu Harlej – Davidson club no. 1 Slovakia pozdravili mladých.

14. aug 2019

Pracovné ponuky

Všeobecný účtovník

Vyhlasujeme výberové konanie na pozíciu všeobecný účtovník s miestom výkonu Hlavná 2, Prešov. Dátum ukončenia výberového konania: 02.09.2019.

video-voluntier

Ženy v núdzi plánujú vydať hudobno-slovné CD

Gréckokatolícka charita Prešov chce talent svojich zverenkýň premeniť na radosť a historicky po prvýkrát vydať hudobno-slovné CD s názvom „Ježišu, dôverujeme Ti“. V ňom sa angažuje dievčenský spevácky zbor Faustínky. Ten tvoria ženy, ktoré dočasne zakotvili v službách Domu sv. Faustíny – domov na polceste vo Svidníku patriaci pod prešovskú Charitu. Mnohé z nich v živote nepocítili lásku mamy, otcovské objatie ani vľúdne slovo. Avšak našli sa ľudia, ktorí im chýbajúcu lásku ukázali. Tým dali pocítiť blízkosť človeka, ktorí nesúdi, neodsúdi, ale s láskou pomôže.

ZBIERKA ŠKOLSKÝCH POMÔCOK

Vyrástlo vám dieťa zo školskej aktovky, máte doma zvyšné detské vrecúško na telesnú či plnú zásuvku farbičiek? Nevyhadzujte ich, ale darujte. Nielen nové, ale aj použité, no stále funkčné školské pomôcky môžete odovzdať do vyše 40-tich zberných miest na celom Slovensku. Už po desiaty raz vyhlasuje Slovenská katolícka charita Zbierku školských pomôcok. Charita malým školákom zo sociálne slabších pomerov, krízových centier či deťom z charitných detských domov na Slovensku, pomáha zbierkou naplniť ich školské tašky a uľahčuje im tak prístup k vzdelaniu.

Letné vydanie Cesty o POSLANÍ

Dvojčísle júl – august mesačníka Cesta približuje hlavnú tému poslanie. Veď hľadanie zmyslu života je jednou z kľúčových otázok existencie človeka. V rozhovore s arcibiskupom Cyrilom Vasiľom sme sa pýtali, aké má byť poslanie kresťana a či sa nám ho darí napĺňať. Svoje životné poslanie má aj kňaz pôsobiaci v nepokojných častiach Nigérie, ktorý rozpráva o každodenných hrozbách, ale aj sile veriacich. V informáciách zo sveta prinášame aj úspechy Pápežskej nadácie ACN – Pomoc trpiacej cirkvi a ich semienko nádeje pre kresťanské rodiny v Iraku. Aj rodina má v spoločnosti svoje nenahraditeľné poslanie. To, že je pre Prešovský samosprávny kraj jednou z priorít dokazuje ich aktívna pomoc. Pravidelná rodičovská univerzita predstavuje svetlé aj temné stránky poriadkumilovnosti. „Slúžiť nezištne, nie posluhovať si inými“, zdôrazňuje v katechéze pápež František. Letná záhrada nám vysvetlí, aké má výhody výsadba jahôd v augustovom období. Neopomíname tradičné rubriky ako duchovné zamyslenie, novinky zo svet Cirkvi a slovenských charít, priblíženie významných osobností sveta i svedectvo Simony, ktorá bola závislá.